Ako si vybrať správnu školskú tašku?

Ako si vybrať správnu školskú tašku?

Máte mnoho otázok ohľadom školských tašiek? Veľkosť, priemer, batoh alebo aktovka? Prečítajte si náš článok a vyberte si tú správnu školskú tašku.


 

Ako si vybrať správnu školskú tašku?

Chrbát školskej tašky by mal byť vystužený a polstrovaný, aby podopieral chrbticu dieťaťa v správnych bodoch. Mal by byť vyrobený z dobre priedušného materiálu, aby sa chrbát dieťaťa nepotil. Okrem toho by mal mať dizajn, ktorý vyhovuje vkusu dieťatka, pretože je dôležité, aby ho dieťa nosilo s radosťou.

Najdôležitejšie faktory:

Anatomický dizajn, ktorý sa prispôsobí chrbtu dieťaťa a kopíruje fyziologické zakrivenie chrbtice.pri lopatkách by mala byť polstrovaná opierka. Ak je anatomický dizajn školskej tašky správny, mala by dobre sedieť na chrbte a umožniť správne držanie tela.

Školská taška by mala byť vyrobená z mäkšieho materiálu, ktorý je pre dieťa pohodlný na nosenie, ale dostatočne pevný, aby taška nestratila oporu pod váhou a nespôsobila iné nepríjemnosti.

Ak je taška nepohodlná a tlačí na chrbát, dieťa môže zaujať neprirodzené polohy, ako je napríklad predklonená hlava, ramená alebo posunutie ťažiska celého tela dopredu. Ani jedna z týchto neprirodzených polôh nie je vhodná, pretože môže spôsobiť nesprávny vývoj dieťaťa.

Ergonómia a priedušnosť

Pri výbere školskej tašky by sa mala brať do úvahy najmä ergonómia. Fyzická záťaž na rastúce telo má totiž veľmi veľký vplyv, najmä ak je každodenná. Aké sú najdôležitejšie otázky?

Šetrenie chrbtice - Príliš ťažká alebo nesprávne navrhnutá školská taška môže byť príčinou mnohých problémov s chrbtom a ramenami v detstve a dospievaní. Chrbát batohu, ktorý si vyberiete, by mal byť tiež ergonomicky navrhnutý. To znamená najmä chrbtový panel, ktorý sa prispôsobí chrbtici a podopiera ju zo všetkých strán.

Počet vreciek a komôr

Vo vnútri je elastické vrecko na oddelenie napr. zošitov. Centrálna priehradka je vhodná na notebooky formátu A4. Do prednej priehradky sa zmestia zošity formátu A5, držiak na perá a ďalšie drobnosti. Dve bočné vrecká s elastickými chlopňami sú vhodné na nápoje. Ramenné popruhy sú mäkké, pohodlné a výškovo nastaviteľné. Materiály použité na výrobu batohu spĺňajú bezpečnostné normy EÚ.

Ergonomické školské tašky pre dievčatá

Ideálne je, ak pri výbere školskej tašky máte niekoľko možností a dieťa si môže vybrať podľa vlastného vkusu. Pre dievčatá sú typické výrobky so vzorom koní, jednorožcov, motýľov alebo kvetov.

Pri výbere je tiež dobré zladiť si dizajn so všetkými školskými pomôckami, ako sú púzdra na ceruzky, obaly na zošity alebo tašky na telocvik. Niektoré z týchto predmetov už možno máte doma, preto sa uistite, že sa k sebe predmety v sade hodia.

Ergonomické školské tašky pre chlapcov

Po škôlke prichádza škola, takže nie je čas premýšľať o modeloch školských tašiek pre chlapcov a dievčatá. Väčšinou sa líšia farbou, ale majú podobný dizajn - dôležité je napríklad, aby mali väčšiu veľkosť, aby sa vám do nich zmestila kniha alebo zošit formátu A4.

További cikkek